Hogedrukinstallaties2018-09-11T17:09:55+00:00

Mobiele
hogedrukinstallaties

Onze mobiele hogedrukinstallaties worden speciaal ontworpen en gebouwd voor het snel en efficiënt ontstoppen van afvoerleidingen, reiniging van brandstoftanks…

Bij een hogedrukinstallatie heeft de tank als doel om een grote hoeveelheid water te transporteren die ter plaatse kan worden geledigd onder hoge druk (1200 bar). Toepassingen zijn bijvoorbeeld het reinigen van tanks of warmtewisselaars, leidingen en riolen. Dit type tank wordt ook gebruikt voor het bevochtigen van hoge bergen kolenertsen, waarbij het water tot 110 meter ver gespoten wordt, of op brandweerwagens. Bij dergelijke installaties is het dan ook het debiet van de hogedrukpomp belangrijker dan de druk zelf.

Een greep uit de mogelijkheden

Hydraulisch wenkbaar haspel

Links of rechts scharnierend. Te blokkeren in elke stand binnen zijn complete werkstraal, via een pneumatische remklauw. Tijdens het transport d.m.v. een veerbekrachtigde pen.

Bedieningskast haspel

Het bedieningspaneel wordt gemonteerd tegen het frame van de zwenkbare haspel.

Vullen via ejector

De hogedruktank wordt gevuld via een ejector. In de vulleiding zijn twee ‘nozzles’ voorzien, die verbonden zijn met de persleiding van de hogedrukpomp.

Hogedrukpomp

Mechanisch aangedreven hogedrukpomp via de cardanas vanuit de tussenbak. De druk wordt geregeld via een pneumatische drukregelaar.

PLC-sturing

Sturing van de installatie via PLC-programmatie. Draadloze afstandsbediening met noodstop (functies zelf door de klant te bepalen).

Loopbordes

Loopbordes voor toegang tot het mangat (Ø 500mm) met manueel of pneumatisch op-en-neerklapbare reling.

Kies voor robuuste A-kwaliteit en innovatieve oplossingen
op maat van uw sector. Kom praten over uw project.

MAAK AFSPRAAK